Regeringen vil gøre det nemmere for landbruget at skaffe praktikanter

REKRUTTERING: Et nyt udspil fra regeringen skal gøre det mindre bureaukratisk at skaffe udenlandske praktikanter til dansk landbrug. 

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) præsenterede onsdag sammen med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) et udspil, der skal gøre det nemmere at rekruttere udenlandsk arbejdskraft.
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) præsenterede onsdag sammen med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) et udspil, der skal gøre det nemmere at rekruttere udenlandsk arbejdskraft.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Landbruget oplever det i dag som en bureaukratisk og besværlig proces at få opholds- og arbejdstilladelse til en udenlandsk praktikant.

Nu forsøger regeringen at komme landbruget i møde som et af mange punkter i et nyt regeringsudspil, der skal gøre det lettere at skaffe udenlandsk arbejdskraft, og som onsdag blev præsenteret af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) samt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Som det er i dag, er reglerne for praktikanter til det grønne område, herunder landbruget, strammere end for de øvrige grupper af praktikanter.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00