S-DF-alliance ændrer igen på særlig adgang til det danske arbejdsmarked

TV: En særlig adgang til det danske arbejdsmarked for udlændinge med høje indkomster bliver nu reguleret i forsøget på at undgå, at kost og logi tæller med i indkomsten.  

Toke Gade Crone Kristiansen

Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, var den eneste ordfører som indtog talerstolen i Folketinget, da et flertal udenom regeringen ændrede på reglerne for den beløbsgrænse, som giver en særlig adgang til det danske arbejdsmarked for borgere udenfor EU tirsdag. 

Ændringen medfører, at løn nu skal udbetales i Danmark.

Imens Marcus Knuth skød på Socialdemokratiet for ikke at indtage talerstolen, så ville Dansk Folkeparti gerne diskutere med venstreordføreren. 

Dokumentation

Lov om ændring af udlændingeloven (Præcisering af kravene til aflønning efter beløbsordningen)


§ 1

Stk. 3. Loven finder ikke anvendelse på forlængelse af gældende opholdstilladelser efter udlændingelovens § 9 a, stk. 2, nr. 2 og nr. 12, litra a. Opholdstilladelser efter § 9 a, stk. 2, nr. 2 og nr. 12, litra a, kan forlænges efter de regler, der var gældende ved udstedelsen af den oprindelige op- holdstilladelse.

§3

Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland, men kan ved kongelig anordning helt eller delvis sættes i kraft for Færøerne og Grønland med de ændringer, som de færøske og grønlandske forhold tilsiger.
I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 412 af 9. maj 2016, som ændret bl.a. ved lov nr. 661 af 8. juni 2016 og lov nr. 612 af 8. juni 2016 og senest ved lov nr. 506 af 23. maj 2017, foretages følgende ændring:

1. I § 9 a, stk. 2, nr. 2, indsættes efter »400.000 kr.,«: »som udbetales til en dansk bankkonto«.

§2

Stk. 1. Loven træder i kraft den 1. juli 2017.

Stk. 2. Loven finder ikke anvendelse for udlændinge, der inden den 1. juli 2017 har indgivet ansøgning om opholdstil- ladelse. For disse udlændinge finder de hidtil gældende reg- ler anvendelse.

Kilde: Ft.dk


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00