TV: Kvindelige kommunale chefer stormer frem

Altinget TV

Klaus Matthiesen chef for overenskomster i FTF 8 marts 2017.

TV: FTF har analyseret udviklingen af kvindelige chefer i den kommunale sektor, og konklusionen er en markant fremgang. Her forklarer chef for overenskomster i FTF, Klaus Matthiesen, udviklingen.

Siden 2008 er antallet af kvindelige chefer i det øverste lag af den kommunale sektor steget fra 34 til 45 procent.

Det fastslår en ny undersøgelse fra den faglige hovedorganisation FTF, som er offentliggjort på kvindernes internationale kampdag.

Og det er en udvikling, som går i den rigtige retning, mener FTF.

"Uanset om man kigger på de absolutte topchefer, eller det som vi kalder niveau-to chefer, så er der fremgang over perioden, og det synes vi jo fra FTF er positivt," lyder det fra Klaus Matthiesen, der er chef for overenskomster i FTF. 

Og det er en bredt sammensat gruppe af kvinder er på fremmarch i det kommunale landskab.

"Det er professionsuddannede sygeplejersker, skolelærere, socialrådgivere og socialpædagoger, men selvfølgelig også djøffere og andre akademisk uddannede," vurderer Klaus Matthiesen. 

Lønnen hos de allerøverste kvindelige chefer halter dog efter de mandlige kollegers:

"Kvinder på allerøverste topchefniveau i kommunerne får såledeles 96 procent i løn af mænd på samme niveau," lyder det i undersøgelsen fra FTF.

Læs mere om undersøgelsen hos FTF her.  

Forrige artikel Normallønsområdet bliver mindre normalt Normallønsområdet bliver mindre normalt Næste artikel Frivilligdanmark sår tvivl om konklusion i Troels Lunds rapport Frivilligdanmark sår tvivl om konklusion i Troels Lunds rapport