Om  
Claus Hjort Frederiksen

Venstre-veteran genopstiller ikke

Tidligere finans-, beskæftigelses- og forsvarsminister samt mangeårig partisekretær for Venstre Claus Hjort Frederiksen genopstiller ikke. Hans kone er alvorligt syg, oplyser han.

Claus Hjort Frederiksen har besluttet ikke at genopstille efter 15 år som Rudersdalkredsens folketingsmedlem for Venstre.
Claus Hjort Frederiksen har besluttet ikke at genopstille efter 15 år som Rudersdalkredsens folketingsmedlem for Venstre.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Claus Hjort Frederiksen forklarer nærmere på Facebook:

"Efter 15 år som Rudersdalkredsens folketingsmedlem for Venstre har jeg besluttet ikke at genopstille ved næste folketingsvalg. Jeg har aftjent min værnepligt i Venstre - først som partisekretær i 16 år og dernæst minister i 14 år under Anders Fogh og senere Lars Løkke.

Det har været interessante arbejdsopgaver og spændende at være med til at lægge Venstres politiske og organisatoriske kurs.

Min kone Christina er alvorligt syg, og det vil kræve mere og mere af mig i de kommende år. Og så fylder jeg jo 75 år næste gang.

Venstre er i fuld gang med det politiske arbejde under Jakob Ellemann-Jensens ledelse. Det går godt, og jeg ved, at der bliver knoklet, udviklet politik og sat retning.

Det er jeg glad for, og jeg vil fortsat bidrage med alt, hvad jeg kan
Kredsen skal altså nu opstille en ny kandidat, som kan bære faklen videre. Jeg fortsætter i Folketinget indtil næste valgdag," oplyser altså Claus Hjort Frederiksen.

Claus Hjort Frederiksen respekteres som lidt af en legende i Venstre. Da partiet kom til magten i 2001, takkede formanden Anders Fogh Rasmussen netop daværende partisekretær Claus Hjort Frederiksen og gav ham en stor del af æren for valgsejren.

Blå Bog
Den københavnske prokuristsøn blev jurist i 1972. Samme år blev han gift, med senere lektor, Christina Hal, og så forløb hans blå bog ellers sådan:

Sekretær i Venstres Folketingsgruppes Sekretariat 1973-77, fuldmægtig i Landbrugsministeriet 1977-78, sekretær i Industrifagenes Alm. Arbejdsgiverforening 1978-83, administrationschef i Venstres Landsorganisation 1983-85, partisekretær i Venstre 1985-2001, medlem af Folketinget fra 2005.

Beskæftigelsesminister i Regeringen Anders Fogh Rasmussen 2001-09, finansminister i Regeringen Lars Løkke Rasmussen I 2009-11, finansminister Regeringen Lars Løkke Rasmussen II 2015-16, forsvarsminister i Regeringen Lars Løkke Rasmussen III 2016-19.

Claus Hjort Frederiksen bor i Humlebæk og er i dag 74 år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Hjort Frederiksen

Fhv. MF (V), fhv. minister og partisekretær
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)

0:000:00