Arktis i fokus for udenrigsministeren

FOKUS: Med et besøg i Grønland i disse dage kulminerer tre uger med fokus på Arktis for udenrigsminister Jeppe Kofod.

Onsdag afslutter udenrigsminister Jeppe Kofod (S) et tre dage langt besøg i Grønland. Her har udenrigsministeren blandt andet drøftet idéer med landsstyremedlem for udenrigsanliggender, Ane Lone Bagger, til, hvordan der kan sikres øget samarbejde og inddragelse om udenrigs- og sikkerhedspolitikken i Rigsfællesskabet. Og hvordan udenrigstjenesten med nye konkrete tiltag i højere grad kan demonstrere, at den er hele rigsfællesskabets udenrigstjeneste.

"For regeringen og for mig personligt har det høj prioritet at arbejde for et ligeværdigt og styrket partnerskab i Rigsfællesskabet, baseret på gensidig tillid og respekt. Besøget er god lejlighed til en grundig drøftelse af mere konkrete idéer til et styrket samarbejde på det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område – også i lyset af den stigende globale interesse for Grønland og Arktis," siger Jeppe Kofod.

Geostrategisk opmærksomhed
Under sit besøg har Jeppe Kofod også mødtes med grønlandske parlamentarikere og diskuteret udenrigspolitik med en gruppe grønlandske universitetsstuderende, ligesom han har besøgt Arktisk Kommando for at drøfte den øgede geostrategiske opmærksomhed på Arktis og Grønland samt Forsvarets opgaveløsning i Arktis og Nordatlanten.

Login