Arktis kan få sin egen folketingsdelegation

OPRUSTNING: Folketingsmedlemmernes arbejde med Arktis kan meget vel snart få sin egen delegation med eget budget. Det skal være med til at inddrage flere MF'er i det arktiske arbejde.

Foto: Søværnet
Andreas Krog

I dag er Folketingets parlamentariske arbejde med Arktis placeret i en arbejdsgruppe under delegationen til Nordisk Råd. Her sidder en lille gruppe af de folketingsmedlemmer, som interesserer sig for og arbejder mest med arktiske spørgsmål.

Men efter det næste folketingsvalg kan det arbejde meget vel komme til at foregå i regi af en ny delegation helliget Arktis. En delegation, der sidestilles med Folketingets delegation til Nordisk Råd og Folketingets øvrige delegationer. Dermed kommer delegationen til at indgå i konstitueringsforhandlingerne efter et folketingsvalg.

Udskille arbejdet
Onsdag skal delegationen til Nordisk Råd drøfte ideen om at udskille arbejdet med Arktis i en selvstændig delegation. Og hvis der ellers er plads i Folketingets kalender til at få forslaget behandlet og vedtaget i Folketingssalen rimelig hurtigt, så kan delegationen være på plads, når Folketinget samles efter det valg, som skal komme senest 17. juni næste år.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00