Arktisk redegørelse på dagsordenen tirsdag

STATUS: Kongeriget Danmarks involvering i den arktiske region spænder vidt, skriver udenrigsminister Anders Samuelsen i dette års arktiske redegørelse, som er på dagsordenen i Folketingssalen i morgen.

I morgen tirsdag skal Folketingets partier diskutere den arktiske redegørelse, som udenrigsministeren hvert år afgiver til Folketinget.

Formålet med redegørelsen er at orientere om fremgangen i det konkrete arbejde i Arktis med særlig vægt på udenrigs- og geopolitiske dagsordener og det internationale arktiske samarbejde. Emnerne i redegørelsen er udtryk for regeringens prioriteringer i forhold til aktualitet og væsentlighed, men der er ikke tale om et politisk udspil eller en ny arktisk politik.

Bredt involveret
Aktiviteter, der har relation til det interne arbejde i rigsfællesskabet, eller der i øvrigt relaterer sig til forholdet mellem Danmark og henholdsvis Færøerne og Grønland, behandles i regeringens årlige redegørelse om rigsfællesskabet, som normalt offentliggøres og debatteres i Folketingssalen i maj hvert år.

Login