Coronakrise forsinker bekæmpelse af overgreb og svigt

BØRN: Socialminister Astrid Krags embedsmænd er klar med anbefalinger til bekæmpelse af overgreb og svigt i Grønland. Coronakrisen gør, at de tidligst kan præsenteres om to måneder.

I december sidste år etablerede social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) et særligt grønlandskontor i sit ministerium. Det fik til opgave at udvikle langsigtede løsningsforslag til, hvordan sager om sexovergreb og underretninger om svigt af børn kan undgås i fremtiden. Det skete i kølvandet på en opsigtsvækkende tv-dokumentar om forholdene for børn i byen Tasiilaq på Grønlands østkyst.

De første løsningsforslag skulle efter planen præsenteres allerede i løbet af første halvdel af 2020. På trods af coronakrisen så er det faktisk lykkedes kontoret at gøre arbejdet med anbefalingerne færdigt til tiden.

”Styregruppens arbejde er nu færdigt, og anbefalingerne skal så dernæst endelig godkendes hos den danske regering samt Naalakkersuisut (Det grønlandske landsstyre, red.). Det forventes at ske inden for nærmeste fremtid, således at tidsfristen for arbejdet kan overholdes,” oplyser Social- og Indenrigsministeriet til Altinget. 

Login