Danmark danser politisk linedans i Arktisk Råd

Rusland er igen velkommen i Arktisk Råds arbejdsgrupper – men det er ikke en åben dør til politisk samarbejde, slår Udenrigsministeriet fast. Dermed er fremtiden for Arktisk Råd, som Rusland i stigende grad udtrykker sin utilfredshed med, stadig usikker. 

Rusland vil ikke genoverveje deres betalingsstop til Arktisk Råd, før de politiske og diplomatiske relationer også genoptages.
Rusland vil ikke genoverveje deres betalingsstop til Arktisk Råd, før de politiske og diplomatiske relationer også genoptages.Foto: Sergei Karpukhin/AP/Ritzau Scanpix
Kirstine Erika Crenzien

Danmark og Vesten danser en politisk linedans i Arktisk Råd.

Det står efterhånden klart, efter det internationale råd i sidste uge meldte ud, at det genoptager officielle møder i de arbejdsgrupper, der står for det daglige arbejde i Arktisk Råd.

“Genoptagelsen sker for at sikre et vist aktivitetsniveau i Arktisk Råd. Det er vigtigt for Rådets fortsatte relevans og eksistens,” lyder det i en skriftlig kommentar fra Udenrigsministeriet til Altinget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024