Ellemann og Lykketoft: Rigsfællesskabet gør os rigere og skal tages mere alvorligt

FÆLLESSKAB: De to tidligere udenrigsministre Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft efterlyser større interesse for rigsfællesskabet blandt danske politikere. Det gør nemlig Danmark rigere, mener eksministrene.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

(...) det har været trist at iagttage, hvordan interessen blandt danske politikere for Grønland og for, hvad der sker i Grønland, stille og roligt er feset ud.

Uffe Ellemann-Jensen
Tidl. udenrigsminister.

Danske politikere interesserer sig for lidt for Grønland, Færøerne og rigsfællesskabet. Det er en skam. For rigsfællesskabet gør os rigere og skal tages mere alvorligt. Ellers risikerer vi en brexit-lignende situation, hvor Færøerne og/eller Grønland pludselig river sig løs, pointerer de to tidligere udenrigsministre Uffe Ellemann-Jensen (V) og Mogens Lykketoft (S) i bogen Du store verden, der udkom i midten af oktober.

Her taler eksministrene med Mogens Lykketofts hustru Mette Holm som ordstyrer om mange forskellige udenrigspolitiske emner. Og her har rigsfællesskabet sit eget kapitel – selvom der reelt ikke er tale om udenrigspolitik, men mere et indre anliggende for det danske kongerige.

Kapitlet emmer af Lykketoft og Ellemann-Jensens kærlighed til rigsfælleskabet. Et fællesskab, som de ikke mener, danske politikere nu til dags tager alvorligt nok.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00