EU: Samarbejde skal sikre et fortsat fredeligt Arktis

FRED: EU vil arbejde hårdt for at de globale spændinger mellem USA, Rusland og Kina ikke for alvor gør sit indtog i Arktis, siger EU's udenrigschef i et interview med Altinget.

Foto: Olivier Hoslet / Reuters / Ritzau Scanpix
Andreas KrogRikke Albrechtsen

Lige nu fungerer tingene i Arktis glat. Det er et sted for fredeligt samarbejde, og vores hovedmål er at fremme multilateralt samarbejde for at holde dette område fredeligt.

Josep Borrell
EU's udenrigschef

BRUXELLES: Mens retorikken mellem USA, Kina og Rusland over Arktis bliver stadig skarpere, så mener EU, at parterne i stedet bør samarbejde om at sikre, at Arktis fortsat er fredeligt.

”Vi bør forsøge at undgå at lede efter spændinger, hvor de ikke findes. Lige nu fungerer tingene i Arktis glat. Det er et sted for fredeligt samarbejde, og vores hovedmål er at fremme multilateralt samarbejde for at holde dette område fredeligt,” siger EU's udenrigschef Josep Borell til Altinget i et interview med en gruppe europæiske medier.

Borell - hvis offcielle titel er Den Europæiske Unions høje repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik - peger på, at Arktis er et af de få steder, hvor EU og Rusland stadig har et konstruktivt samarbejde. 

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00