Færing parat til at være tungen på vægtskålen

INDFLYDELSE: Det færøske folketingsmedlem Magni Arge er efter et folketingsvalg parat til at levere det afgørende mandat til den blok, der vil give Færøerne mest selvbestemmelse. Men egentlig hører de færøske medlemmer ikke hjemme i Folketinget, mener han.

Magni Arge i folketingssalen sammen med Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen. 
Magni Arge i folketingssalen sammen med Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen. Foto: Katja Holm/Altinget
Andreas Krog

Hvis der er en væsentlig forskel på de to blokkes holdning til de spørgsmål, så vil det naturligvis få betydning for mit valg. 

Magni Arge
MF, Tjóðveldi
Fakta
Magni Arge  

Folketingsmedlem for Tjóðveldi på Færøerne fra 11. december 2017.
 
Midlertidigt folketingsmedlem for Tjóðveldi på Færøerne fra 28. juli 2015 til 10. december 2017 (stedfortræder for Høgni Hoydal).

Hvis der bliver tæt løb mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen om at samle 90 mandater bag sig efter næste folketingsvalg, så gør de to statsministerkandidater nok klogt i at have gjort op med sig selv, hvor meget de er villig til at betale for, at Færøerne leverer det afgørende mandat, der sikrer Frederiksen eller Løkke regeringsmagten.

For det ene af de to nuværende færøske folketingsmedlemmer er mere end parat til at handle og levere varen.

"Jeg er ikke fastfrosset som hørende til den ene eller den anden blok. Men hvis jeg havner i en situation, hvor rød eller blå blok står og mangler det afgørende mandat, så vil jeg reservere mig retten til at vælge den side, der er mest fornuftig set med færøske øjne," siger Magni Arge, der er medlem af Folketinget for det færøske løsrivelsesparti Tjóðveldi.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00