Færøerne og USA underskriver partnerskabserklæring

AFTALE: Færøerne og USA knytter tættere bånd.

Færøernes udenrigsminister Jenis av Rana (t.v.) og USA's udenrigsminister Mike Pompeo (t.h.) mødtes i juli i år og aftalte at Færøerne og USA skulle arbejde tættere sammen.
Færøernes udenrigsminister Jenis av Rana (t.v.) og USA's udenrigsminister Mike Pompeo (t.h.) mødtes i juli i år og aftalte at Færøerne og USA skulle arbejde tættere sammen.Foto: Jeppe Kofod, Steen Lynge og Jenis av Rana mødes
Andreas Krog

Færøerne og USA har torsdag i Tórshavn underskrevet en partnerskabserklæring, som er den første af sin slags mellem de to lande.

Erklæringen skal danne rammen for øget bilateralt samarbejde og er resultatet af den mundtlige aftale, der blev indgået mellem USA's udenrigsminister Mike Pompeo og den færøske minister for udenrigsanliggender og kultur Jenis av Rana, da de to mødtes i København i juli i år.

”Færøerne har længe forsøgt at udvikle stærkere og mere fokuserede forbindelser med USA. Denne partnerskabserklæring er derfor et stort skridt fremad. Det giver os et grundlag for at arbejde sammen med USA for at fremme mere aktivt samarbejde inden for en lang række områder af gensidig interesse, herunder handel, forskning og uddannelse,” siger Jenis av Rana, minister for udenrigsanliggender og kultur, i anledning af underskrivningen af erklæringen.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00