Om  
Jenis av Rana
Bárður á Steig Nielsen

Færøsk toppolitiker fyret – nægtede at vedtage rettigheder for homoseksuelle

Færøernes landsstyreformand for kultur og udenrigsanliggender, Jenis av Rana, er blevet fyret, efter han nægtede at vedtage en lov, der skulle give homoseksuelle flere rettigheder i forhold til børn, som de er medforældre til. 

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Simon Solkær Lassen

Jenis av Rana er blevet fyret som landsstyremand for kultur og udenrigsanliggender på Færøerne ifølge Ritzau.

Den færøske toppolitiker blev fyret for at nægte at vedtage en lov, der skulle give flere rettigheder til homoseksuelle i forhold til de børn, som de er medforældre til ifølge det færøske nyhedsbureau, Fonyhedsbureau.

Efter han havde nægtet at vedtage loven, blev den givet videre til en anden landsstyremand, hvorefter Jenis av Rana udtalte, at han håbede landsstyremanden ville gå imod lagmanden. Lagmanden er formanden for Færøernes selvstyrede regering.

Lagmand Bárður á Steig Nielsen, som overtager posten i første omgang, meddeler, at han har gjort alt for at være fleksibel og diplomatisk.

"Men jeg er kommet til den konklusion, at landsstyremand for udenrigsanliggender har udfordret disse principper over en længere periode."

Jenis av Rana tiltrak sig også uheldig opmærksomhed under valgkampen op til Folketingsvalget, efter han meddelte, at han ikke kunne støtte en dansk statsminister, som er homoseksuel. 

 Jenis av Rana er medlem af det kristelige parti Miðflokkurin – Centerpartiet på dansk. 

Læs også

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jenis av Rana

Fhv. udenrigs- og kulturminister, Færøerne
cand.med. (Aarhus Uni. 1983)

Bárður á Steig Nielsen

Lagtingsmedlem (Sambandsflokkurin)
første del af HD, Handelshøjskolen Århus

0:000:00