Færøske borgerlige står skulder ved skulder med Løkke

STØTTE: Færøernes to største borgerlige partier står til at erobre øernes folketingspladser, og de vil ikke sælge sig selv til højestbydende statsministerkandidat. Blokfordelingen af de nordatlantiske mandater efter folketingsvalget er langtfra givet.

Efter det nært forestående folketingsvalg kan Lars Løkke Rasmussen forvente opbakning fra de to færøske medlemmer af Folketinget. I hvert fald hvis mandaterne lander hos de to borgerlige partier Fólkaflokkurin og Sambandsflokkurin, sådan som en aktuel meningsmåling peger på, at de vil.

Meningsmålingen giver nemlig Fólkaflokkurin 23,95 procent af stemmerne og Sambandsflokkurin 22,65 procent af stemmerne, mens det socialdemokratiske parti Javnaðarflokkurin må se sig slået på målfoto, da partiet står til 22,55 procent. Løsrivelsespartiet Tjóðveldi står til 20,21 procent.

Hvis de placeringer holder på valgdagen, så vil de to færøske mandater skifte farve og blok i Folketinget. Javnaðarflokkurin og Tjóðveldi har nemlig i dag de to færøske pladser i Folketinget og støtter rød blok – i hvert fald på nuværende tidspunkt. Javnaðarflokkurins Sjúrður Skaale har forsikret, at partiet også efter et valg vil støtte rød blok og Mette Frederiksen (S).

Login