Flertal bag filmaftale vil sikre flere film på grønlandsk og færøsk

Det skal fremover være lettere for danskproducerede film på færøsk og grønlandsk at få økonomisk støtte fra Danmarks Filminstitut, lyder det i ny filmaftale.

Det har længe været et ønske fra de fire nordatlantiske medlemmer af Folketinget, at sprogene inden for rigsfællesskabet skulle ligestilles i forbindelse med ansøgning om dansk filmstøtte.
Det har længe været et ønske fra de fire nordatlantiske medlemmer af Folketinget, at sprogene inden for rigsfællesskabet skulle ligestilles i forbindelse med ansøgning om dansk filmstøtte.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Danskproducerede film på færøsk og grønlandsk skal ikke have særligt vanskeligt ved at få støtte fra Danmarks Filminstitut.

Sådan lyder det i den nye filmaftale, som kulturminister Jakob Engel-Schmidt onsdag har landet med et bredt flertal i Folketinget. Aftalen slår fast, at sprogene inden for rigsfællesskabet ligestilles i forbindelse med ansøgning om støtte.

”Både i Grønland og Færøerne er der enormt gode historier, som fortjener at blive fortalt,” siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00