Forsvaret skal huse amerikansk konsulat

GESTUS: USA's kommende konsulat i Nuuk får til huse hos Forsvarets arktiske kommando. Det giver Danmark mulighed for at holde øje med amerikanernes aktiviteter, pointerer en ekspert.

USA's ambassadør til Danmark, Carla Sands (t.v.) sammen med chefen for Arktisk Kommando, generalmajor Kim Jesper Jørgensen (i midten) og USA's særlige udsending til Grønland og kommende konsul, Sung Choi (t.h.) i Arktisk Kommandos hovedkvarter. 
USA's ambassadør til Danmark, Carla Sands (t.v.) sammen med chefen for Arktisk Kommando, generalmajor Kim Jesper Jørgensen (i midten) og USA's særlige udsending til Grønland og kommende konsul, Sung Choi (t.h.) i Arktisk Kommandos hovedkvarter. Foto: Den amerikanske ambassade
Andreas Krog

Vi er 110 procent afhængige af dem og det gælder om at have så nært samarbejde med dem som muligt. Derfor er det logisk, at Danmark prøver at hjælpe USA i det omfang, vi kan, og en god gestus.

Peter Viggo Jakobsen
Lektor, Forsvarsakademiet

Når USA på et tidspunkt i løbet af sommermånederne genåbner sit konsulat i Grønlands hovedstad, Nuuk, så får amerikanerne i første omgang til huse hos det danske forsvars arktiske kommando, som styrer alle Forsvarets aktiviteter på Færøerne og i Grønland.

Det oplyste den kommende amerikanske konsul i Grønland, Sung Choi, ved et telefonisk pressemøde torsdag i sidste uge, hvor USA også præsenterede en økonomisk hjælpepakke til Grønland på 83 millioner kroner.

Konsulatet i Arktisk Kommandos lyseblå kontorbygning på havnen i Nuuk forventes fra starten at bestå af to amerikanske diplomater og to lokalt ansatte. Amerikanerne forventer senere at flytte til andre lokaler et andet sted i Nuuk.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00