Forsvarsministeren aflyser besøg i Grønland (opdateret)

BESØG: På grund af problemerne i Forsvarsministeriets ejendomsstyrelse har forsvarsminister Trine Bramsen lørdag aflyst sin tur til Grønland mandag og tirsdag. 

Opdateret: Forsvarsminister Trine Bramsen valgte lørdag at aflyse turen for at kunne koncentrere sig om at håndtere problemerne med rod i regnskaberne hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Artiklen er rettet til for at afspejle aflysningen.

Regeringen ønsker at styrke forholdet til Grønland, blandt andet med en tættere og mere regelmæssig politisk dialog med Selvstyret om forsvars- og sikkerhedspolitiske spørgsmål. Derfor skulle forsvarsminister Trine Bramsen (S) mandag og tirsdag have været i Grønland, hvor hun skulle have haft lejlighed til at besøge udsendte fra Forsvaret og samtidig mødes med centrale grønlandske ministre.

”Forsvaret løser i dag rigtig mange vigtige opgaver i og omkring Grønland – til vands, til lands og i luften. I samarbejde med Grønland ønsker vi at styrke Forsvarets opgaveløsning endnu mere de kommende år og forhåbentlig også få flere grønlændere til at blive en del af forsvaret og beredskabet. På den måde styrker vi båndene i Rigsfællesskabet til gavn for vores fælles sikkerhed og tryghed i en tid, hvor interessen for Arktis er rigtig stor mange steder i verden,” siger Trine Bramsen (S).

Login