Frontalangreb på grønlandske MF'er

ANGREB: Grønlands to nuværende MF'er bruger for meget tid på at bekrige hinanden og er for optagede af personlig vinding og grønlændere i Danmark, lyder den hårde kritik fra to af de partier, der ønsker at overtage pladserne i Folketinget.

Aaja Chemnitz Larsen (t.v.) og Aleqa Hammond (t.h.) side om side ved Folketingets åbning i 2015.
Aaja Chemnitz Larsen (t.v.) og Aleqa Hammond (t.h.) side om side ved Folketingets åbning i 2015.Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Flere af de grønlandske partier, som på valgdagen i morgen kæmper om at få en plads i Folketinget, retter nu en sønderlemmende kritik mod Grønlands to nuværende folketingsmedlemmer, Aaja Chemnitz Larsen (IA) og Aleqa Hammond (NQ).

”Det er, som om de to grønlandske mandater bruger mere tid på at bekrige hinanden end på at samarbejde til gavn for Grønland. Det svækker den grønlandske stemme i Folketinget, og det er en skam. Grønland har brug for stærke stemmer i Folketinget,” fastslår Randi Vestergaard Evaldsen, formand for det socialliberale grønlandske parti Demokraterne.

Hos løsrivelsespartiet Partii Naleraq mener man ikke, at de nuværende grønlandske MF'er har formået at repræsentere valgkredsen Grønland på passende vis.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00