Om  
Pele Broberg
Mininnguaq Kleist

Grønland udpeger nye chefer for repræsentationer i udlandet

Jacob Isbosethsen udsendes som chef til Grønlands nye repræsentation i Beijing, og repræsentationschefen i Bruxelles, Mininnguaq Kleist, vender tilbage til Nuuk som departementschef.

Tove Søvndahl Gant udsendes som ny repræsentationschef til Reykjavik i Island.
Tove Søvndahl Gant udsendes som ny repræsentationschef til Reykjavik i Island.Foto: Andreas Krog
Simon Engell Kjøller

Grønlands Landsstyre gennemfører per 1. august en rotation blandt de udsendte chefer på de grønlandske repræsentationer i udlandet.

Det skriver Grønlands Landsstyre i en pressemeddelelse.

  • Jacob Isbosethsen udsendes som repræsentationschef til den nye repræsentation i Beijing, Kina. Jacob Isbosethsen kommer fra en stilling som repræsentationschef i Reykjavik.
  • Tove Søvndahl Gant udsendes som repræsentationschef til Reykjavik, Island. Tove Søvndahl Gant kommer fra en stilling som seniorrådgiver i Departementet for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima.
  • Inuuteq Holm Olsen udsendes som repræsentationschef til Bruxelles, Belgien. Inuuteq Holm Olsen kommer fra en stilling som repræsentationschef i Washington DC.
  • Kenneth Høegh udsendes som repræsentationschef til Washington D.C., USA. Kenneth Høegh kommer fra en stilling som departementschef i Departementet for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima.
  • Mininnguaq Kleist hjemkaldes til Nuuk den 1. august 2021. Han har siden 2016 varetaget posten som repræsentationschef i Bruxelles. Han vender tilbage til Nuuk som departementschef for Departementet for Udenrigsanliggender.

"Jeg er glad for, at vi kan gennemføre denne rotation af medarbejdere på poster i udlandet, herunder at få besat den nye position som repræsentationschef i Beijing," siger Pele Broberg, naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pele Broberg

Medlem, Inatsisartut (Partii Naleraq)
Pilot (SAS Flight Academy), International Business (CBS), Accelereret HD

Mininnguaq Kleist

Departementschef, Departementet for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel
cand.mag i filosofi (Aarhus Uni. 2004)

0:000:00