Grønland vil ikke på forhånd udelukke kinesiske investeringer

KINA: Det grønlandske landsstyre vil selv tage stilling, hvis et kinesisk firma vil investere i Grønland. Man vil ikke være med til på forhånd at trække fælles røde linjer for udenlandske investeringer i rigsfællesskabet.

Andreas Krog

Grønland er åben for alle handelsaftaler, så længe det overholder den grønlandske lovgivning og internationale standarder.

Steen Lynge
Landsstyremedlem for udenrigsanliggender, det grønlandske landsstyre

Det grønlandske landsstyre er åben for at tage en dialog med den danske regering og lade sig vejlede af danske myndigheder som eksempelvis Forsvarets Efterretningstjeneste, hvis et kinesisk firma ønsker at investere i Grønland.

Men der bliver kun tale om dialog og vejledning fra sag til sag. En generel fælles politik for, hvilke typer af udenlandske investeringer fra hvilke lande man tillader i rigsfællesskabet. Den er det grønlandske landsstyre ikke med på.

”Vi er selvfølgelig klar til dialog. Men vores udgangspunkt er, at når det gælder investeringer inden for hjemtagne områder som eksempelvis handel og råstoffer, så er det et grønlandsk anliggende, som vi suverænt selv træffer beslutninger om,” fastslår udenrigsansvarlig i det grønlandske landsstyre Steen Lynge og fortsætter:

0:000:00