Grønlandsk oppositionsleder trækker sig

AFSKED: Oppositionsleder Sara Olsvig forlader politik og stopper øjeblikkeligt som formand for Inuit Ataqatigiit. Årsagen er det politiske klima, hvor magtkampe og partipolitik vejer mere end saglighed.

Efter syv år forlader Sara Olsvig grønlandsk politik og posten som formand for Inuit Ataqatigiit, der er det største oppositionsparti i landstinget i Grønland.
Efter syv år forlader Sara Olsvig grønlandsk politik og posten som formand for Inuit Ataqatigiit, der er det største oppositionsparti i landstinget i Grønland.Foto: Rune Johansen / PR-foto
Christoffer Miguel Frendesen

Det dårlige klima hæmmer og modvirker det politiske arbejde.

Sara Olsvig
Formand, Inuit Ataqatigiit

Bægeret flød for alvor over, da et flertal i det grønlandske landsting afviste et samråd om mulige amerikanske investeringer i Ilulissat lufthavn. De politikere, der stillede kritiske spørgsmål, blev beskyldt for at forsinke processen og spørge for meget.

Dialogen, sagligheden, grundigheden – disse elementer mangler i alt for mange af de sager, vi sidder med i dag, og jeg kan ikke længere stå inde for det. Min personlige grænse er nået.

Sara Olsvig
Formand, Inuit Ataqatigiit

Sagen viser, at grundige politiske overvejelser bliver skudt ned til fordel for partipolitik og magtkampe, mener formanden for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, som i går besluttede at træde fuldstændig ud af politik og trække sig fra formandsposten.

Hun kan ikke længere stå inde for den måde, det politiske arbejde foregår på, forklarer politikeren, der også tidligere har siddet i Folketinget:

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00