IA møder op til forsvarsforhandlinger med lang ønskeseddel

Det grønlandske regeringsparti IA's folketingsmedlem møder op til forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig med et ønske om at styrke overvågningsbilledet i Grønland og muligheden for at markere suveræniteten ved uønsket aktivitet. Se alle partiets 38 ønsker og krav her.

IA's folketingsmedlem Aaja Chemnitz og fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen ved et møde i Forsvarsministeriet i starten af maj.
IA's folketingsmedlem Aaja Chemnitz og fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen ved et møde i Forsvarsministeriet i starten af maj.Foto: Aaja Chemnitz, Inuit Ataqatigiit/Facebook
Andreas Krog

Det venstreorienterede grønlandske regeringsparti Inuit Ataqatigiit (IA) har præsenteret sit udspil til de forhandlinger om et nyt 10-årigt forsvarsforlig, som det grønlandske landsstyre og de grønlandske folketingsmedlemmer er blevet stillet i udsigt, at de bliver inddraget i.

IA går til forhandlingerne med et ønske om at styrke overvågningsbilledet i Grønland og muligheden for at markere suveræniteten ved uønsket aktivitet, men med et udgangspunkt om at det økonomisk og jobskabelsesmæssigt skal komme de grønlandske borgere, virksomheder og samfundet yderligere til gavn, samtidig med at der ikke oprustes unødigt.

{{toplink}}
Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00