Kofod: Ønske om øget amerikansk engagement har været kendt sag for Folketinget

HJÆLP: Regeringen ønsker, at USA's militære engagement i Grønland gavner det grønlandske samfund. Det har Folketinget vidst, længe før USA præsenterede sin hjælpepakke, påpeger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Den amerikanske ambassadør til Danmark, Carla Sands (t.v.), og udenrigsminister Jeppe Kofod (t.h.) ved et møde i august 2019 efter Trumps tilbud om at købe Grønland. 
Den amerikanske ambassadør til Danmark, Carla Sands (t.v.), og udenrigsminister Jeppe Kofod (t.h.) ved et møde i august 2019 efter Trumps tilbud om at købe Grønland. Foto: Twitter
Andreas Krog

Vi skal forholde os til de sikkerhedspolitiske udfordringer sammen med USA, som er hele kongerigets vigtigste sikkerhedspolitiske allierede. 

Jeppe Kofod
Udenrigsminister, S

Det burde ikke være kommet som den store overraskelse for medlemmerne af Folketinget, at USA den 23. april præsenterede en hjælpepakke til Grønland på 83 millioner kroner. Det var et af budskaberne fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S), da han fredag eftermiddag var i åbent samråd i Folketingets Udenrigsudvalg om USA's hjælpepakke til Grønland og stormagtsrivalisering i Arktis.

For den socialdemokratiske regering har ikke lagt skjul på, hvad man ønskede.

”Vi bakker den grønlandske regering op i, at den amerikanske militære tilstedeværelse også skal kaste et engagement i forhold til det grønlandske samfund af sig, som har store fordele for dem,” sagde Jeppe Kofod.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00