Analyse af 
Andreas Krog

Landsstyreformandens oprydningsarbejde er startet

Omverdenens forvirring over, hvad det grønlandske landsstyre reelt mener, bliver formentlig mindre, efter at landsstyreformand Múte B. Egede har taget de udenrigspolitiske tøjler selv og startet oprydningen efter fem måneder med bramfrie Pele Broberg som udenrigsansvarlig.

Landsstyreformand Múte B. Egede ved pressemødet efter rigsmødet med den danske statsminister og den færøske lagmand i juni i år.
Landsstyreformand Múte B. Egede ved pressemødet efter rigsmødet med den danske statsminister og den færøske lagmand i juni i år.Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Fredag i sidste uge mødtes Grønlands landsstyreformand Múte B. Egede (IA) med den danske statsminister Mette Frederiksen (S) på sidstnævntes kontor i København.

Mødet var lagt i kalenderen før Egede mandag i sidste uge tog ansvaret for Grønlands udenrigsanliggender fra den åbenmundede løsrivelsespolitiker Pele Broberg (Naleraq) og selv tog ansvaret for det.

Men timingen kunne næppe have været bedre. For på mødet kunne Múte B. Egede benytte lejligheden til at rydde lidt op i den forvirring og usikkerhed, som Pele Broberg i sine godt fem måneder som landsstyremedlem for udenrigsanliggender nåede at skabe hos mange af Grønlands samarbejdspartnere og allierede.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00