Lollik ny grønlandsordfører for S

Stemmesluger fra Lolland er Socialdemokratiets nye grønlandsordfører, mens københavnsk profil er partiets nye færøordfører.

Efter at 19 af medlemmerne af den socialdemokratiske folketingsgruppe i sidste uge blev ministre, de tilbageværende medlemmer fordelt ordførerskaberne mellem sig. Og her er hvervet som partiets grønlandsordfører landet hos den nyvalgte 40-årige lollik Kasper Roug. Han har tidligere været vikar, men den 5. juni sikrede han med mere end 4.300 personlige stemmer sig sin egen plads i Folketinget. Roug er uddannet lærer og har desuden en cand.scient.soc fra Roskilde Universitetscenter. Han er medlem af Lolland Byråd og var frem til 2018 uddannelsesleder på bioanalytikeruddannelsen på professionshøjskolen Absalon.

Posten som Socialdemokratiets færøordfører er landet hos det københavnske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen, der har siddet i Folketinget siden april 2016. Han er uddannet lærer og var frem til 2016 speciallærer for børn med autisme. Lars Aslan Rasmussen – der bærer hat både ude og inde – har været en markant stemme i indvandrerdebatten.

Annette Lind er ny udenrigsordfører. 

Login