Lufthavne og fårehold på programmet for udvalgstur

Når Folketingets grønlandsudvalg i disse dage besøger Grønland, så mødes udvalget kun kortvarigt med grønlandske politikere og slet ikke med den grønlandske regering. Til gengæld skal de møde en fåreholder.

Foto: Mads Pihl - Visit Greenland
Andreas Krog

Frem til på torsdag deltager otte folketingsmedlemmer i Grønlandsudvalgets tur til Grønland. Turen startede i fredags og undervejs skal MF'erne blandt andet besøge en fængselsanstalt, hilse på en fåreholder og høre mere om Grønlands store milliarddyre lufthavnsprojekter.

Én ting skal de otte politikere imidlertid ikke. De skal ikke møde landsstyreformand Múte B. Egede eller andre medlemmer af det grønlandske landsstyre. Eneste berøring med grønlandske politikere på den syv dage lange tur bliver et 50 minutter langt møde onsdag morgen med medlemmer af det grønlandske parlament Inatsisartut.

Styres fra København
Besøget startede fredag med et møde med en grønlandsk forsvarsadvokat og et besøg hos Forsvarets Arktiske Kommando. Lørdag var folketingsmedlemmerne på besøg i en bygd to timers sejlads fra Nuuk. Søndag var der lufthavnsbyggeri på programmet samt tid på egen hånd.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00