Maersk sender verdens første containerskib gennem Nordøstpassagen

PREMIERE: Det danske rederi Maersk Line vil som de første nogensinde sende et containerskib gennem Nordøstpassagen langs Ruslands kyst.

Det 200 meter lange og 36 meter brede containerskib Venta Maersk fra det danske rederi Maersk Lines datterselskab Seago Line er netop blevet færdigbygget på et værft i Kina og skal nu sejles til Europa, hvor det fremover skal sejle i Østersøen og Den Botniske Bugt.

Kaptajnen på Venta Maersk kommer dog ikke til at tage skibet ud på den normale rute mellem Kina og Europa, der blandt andet går gennem Malaccastrædet, Det Indiske Ocean, Adenbugten, Suezkanalen og Middelhavet. I stedet skal Venta Maersk som det første containerskib nogensinde prøve kræfter med Nordøstpassagen i Arktis langs den russiske kyst. En sejlrute, der er omkring 40 procent kortere end den normale rute.

Venta Maersk, der i alt har plads til omkring 3.600 containere, sejler fra Vladivostok i det allerøstligste Rusland i denne uge med en ladning frossen fisk. Skibet forventes at passere Beringstrædet 1. september og være fremme i Sankt Petersborg en måned senere.

Login