Om  
Edmund Joensen

Mangeårigt færøsk folketingsmedlem genopstiller ikke

Det færøske folketingsmedlem Edmund Joensen genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Han fortsætter dog sit politiske arbejde valgperioden ud.

Edmund Joensen har været medlem af det danske folketing i snart snart 15 år.
Edmund Joensen har været medlem af det danske folketing i snart snart 15 år. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

"Jeg har aftjent min politiske værnepligt."

Med de ord meddelte det mangeårige færøske folketingsmedlem Edmund Joensen (SP), at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg. Det skete til Folketingets afslutningsdebat mandag.

Efter 77-årige Joensens udmelding tog en række folketingsmedlemmer ordet for at rose Edmund Joensens politiske arbejde. Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen takkede blandt andet for den inspiration, Joensen har givet til Venstres folketingsgruppe gennem årene.

"Med alle de roser, vil jeg overveje, om ikke jeg skal stille op igen," sagde Edmund Joensen fra talerstolen til spredt latter i salen.

Edmund Joensen har været medlem af det danske Folketing i snart 15 år fordelt over tre perioder. Han er medlem af det liberale færøske parti Sambandsflokkurin, som han også har repræsenteret i Lagtinget i Færøerne.

Edmund Joensen forsætter sit politiske arbejde som folketingsmedlem frem til valget.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Edmund Joensen

Fhv. MF (Sambandsflokkurin)
Erhvervsdrivende