Om  
Mette Frederiksen
Bárður á Steig Nielsen

Mette Frederiksen tager til Færøerne for at drøfte rigsfællesskabets sikkerhed

I næste uge tager statsministeren på officielt besøg til Færøerne. Første del af besøget handler om færøsk indenrigspolitik, mens torsdagen danner rammen for et møde om rigsfællesskabets sikkerhedspolitiske situation.

Her ses Mette Frederiksen sammen med Færøernes lagmand Bárður á Steig Nielsen. De mødes igen på Færøerne i næste uge for at drøfte færøsk indenrigspolitik og rigsfællesskabets sikkerhedspolitiske situation.
Her ses Mette Frederiksen sammen med Færøernes lagmand Bárður á Steig Nielsen. De mødes igen på Færøerne i næste uge for at drøfte færøsk indenrigspolitik og rigsfællesskabets sikkerhedspolitiske situation.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Esbjørnsen

7.-9. juni forlader statsministeren regeringskontorerne for at besøge lagmand Bárður á Steig Nielsen på Færøerne.

Det oplyser statsministeriet i en pressemeddelelse.

Tirsdag og onsdag skal Mette Frederiksen sammen med Færøernes lagmand på tur til Tórshavn, Koltur og Klaksvík. De skal drøfte ungdomsuddannelser, erhvervsliv og færøsk kultur.

Torsdag danner den lille færøske by Hoyvík rammen for et sikkerhedspolitisk møde mellem Danmark, Grønland og Færøerne. Det bliver det første møde i det nye Udenrigs-, Sikkerheds-, og Forsvarspolitiske Kontaktudvalg.

Til mødet skal regeringslederne fra de tre lande drøfte den aktuelle situation i lyset af Ruslands invasion af Ukraine.

”Den sikkerhedspolitiske situation i verden påvirker også Arktis og Nordatlanten. Regeringen vil drøfte dette væsentlige emne med Færøernes landsstyre og Grønlands Naalakkersuisut,” udtaler Mette Frederiksen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Bárður á Steig Nielsen

Lagtingsmedlem (Sambandsflokkurin)
første del af HD, Handelshøjskolen Århus

0:000:00