Nordatlantiske MF'er sonderer statsministerterrænet

INDFLYDELSE: Flere af de nordatlantiske folketingsmedlemmer er i gang med at forhøre sig om, hvad Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen kan tilbyde, hvis de nordatlantiske mandater bliver udslagsgivende for, hvem der bliver statsminister efter valget.

Det færøske folketingsmedlem Magni Arge (tv.) og det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (th.) ved Folketingets åbning i oktober 2018.
Det færøske folketingsmedlem Magni Arge (tv.) og det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (th.) ved Folketingets åbning i oktober 2018.Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Forhandlingerne om, hvilke partier der kan indgå i et parlamentarisk flertal og lægge mandater bag hvilken regering, starter formelt først efter det folketingsvalg, som skal afholdes senest 17. juni. Flere af de nuværende nordatlantiske folketingsmedlemmer er dog allerede nu i gang med at sondere terrænet for at få en fornemmelse for, om Mette Frederiksen eller Lars Løkke Rasmussen vil være den mest hensigtsmæssige at pege på efter valget.

Det gælder blandt andet for det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (IA), der har haft møder med både Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen.

"Vi er nødt til at være forberedte på flere scenarier og statsministerkandidater inden et valg," siger Aaja Chemnitz Larsen til Altinget.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00