Norges sametingsråd overvejer at sagsøge staten i tvist om energi på norsk ø i Arktis

Sametingsformand Silje Karine Muotka går til Sametinget for at bede om tilladelse til at anlægge sag mod staten i sagen om elektrificeringen af ​​Melkøya. "Vi føler, at vi ikke får ordentlig dialog eller processer om det her med regeringen," udtaler hun.

"Regeringens beslutning beslaglægger store områder i Troms og Finnmark i et tempo, vi ikke har set før, og derfor vil vi gerne have mulighed for at overveje retssager," siger sametingsformand Silje Karine Muotka (NSR).
"Regeringens beslutning beslaglægger store områder i Troms og Finnmark i et tempo, vi ikke har set før, og derfor vil vi gerne have mulighed for at overveje retssager," siger sametingsformand Silje Karine Muotka (NSR).Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Jakob Bjørnøy

Norges sametingsråd, lederen af det samiske mindretals parlament, overvejer at sagsøge staten for elektrificeringen af øen Melkøya. Det fremgår af en pressemeddelelse

"Regeringens beslutning beslaglægger store områder i Troms og Finnmark i et tempo, vi ikke har set før, og derfor vil vi gerne have mulighed for at overveje retssager. Vi er tvunget til at undersøge andre muligheder, når vi føler, at vi ikke får ordentlig dialog eller processer om det her med regeringen," siger sametingsformand Silje Karine Muotka (NSR).

Tidligere har et samlet sameting besluttet, at de mener, at regeringens beslutning om elektrificeringen af ​​Melkøya skal trækkes tilbage. Nu skal Sametingsrådet finde ud af, hvad de så kan gøre.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00