Nye initiativer skal gøre livet lettere for Grønlands børn

SOCIAL: En stor pose penge fra Danmark og 16 konkrete initiativer skal være med til at forbedre forholdene for socialt udsatte grønlandske børn. Hjælpen er et paradigmeskifte i det dansk-grønlandske forhold, mener en iagttager.

Foto: Raven Eye Photography - Visit Greenland
Andreas KrogSimon Lessel

Vi stod i en situation og erkendte, at det ikke blev gjort godt nok. Derfor havde vi brug for hjælp udefra til at komme på fode igen.

Nedbringelse af sagspukler, nye forældrekurser målrettet udsatte familier og hårdere straffe til de, der begår overgreb på børn.

Sådan lyder tre af i alt 16 anbefalinger til at nedringe antallet af sager om svigt og overgreb på grønlandske børn, som social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) og Grønlands landsstyremedlem for sociale anliggender Martha Abelsen præsenterede fredag.

”Styrken ved anbefalingerne er, at de er konkrete, og at det ikke er et dansk projekt, der kører i en periode og så lukker ned igen. Det løfter hele området. Lige fra at komme til bunds i bunkerne af ubehandlede børnesager til at tage hånd om familierne allerede fra de har babyen i maven,” siger Astrid Krag til Altinget.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00