Opbakning til regeringens Arktis-prioritering fra centrale forligspartier

SVM-regeringens ønske om at prioritere Arktis øverst i et kommende forsvarsforlig får fuldtonet opbakning fra SF og Radikale Venstre, mens Konservative er mere lunkne ved tanken.

Foto: Jens M. Hansen / Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

SVM-regeringen kunne i princippet bruge sit flertal i folketingssalen til at stemme et nyt 10-årigt forsvarsforlig igennem. Men fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har tidligere argumenteret for, at sagen er for stor til en smal aftale. Derfor vil man meget gerne have en bred aftale. Og gerne inden sommerferien.

To af de oppositionspartier, der bliver mest afgørende for realisere ambitionen om et bredt forsvarsforlig, erklærer sig enige i den prioritering af geografiske indsatsområder, som regeringen har opstillet forud for forhandlingerne. Et tredje centralt oppositionsparti er mere lunken.

Arktis først. Østersøen på andenpladsen og resten af verden til sidst. Det bør være den prioritering af Danmarks militære og sikkerhedspolitiske indsatsområder, som skal udgøre fundamentet for et kommende forsvarsforlig. Det var således budskabet for halvanden uge siden fra Troels Lund Poulsen i et stort interview i Jyllands-Posten.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00