Regeringen fremlægger udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi

FORANDRING: Regeringen præsenterer i dag en ny udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi, der gerne skal adressere, hvordan Danmark de kommende år bedst navigerer gennem en verden i hastig forandring.

Regeringen lancerer torsdag en ny udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi for 2019-2020, som giver regeringens svar på, hvordan Danmark de kommende år bedst navigerer gennem en verden i hastig forandring. Strategien lægger op til at fortsætte regeringens udenrigspolitiske prioriteter på en række områder, men også at tydeliggøre de væsentligste udfordringer, fokusområder og initiativer.

”Verden i dag er et bedre sted at leve i end nogensinde før. Men det er samtidig en langt mere uforudsigelig verden. De globale magtforhold forskydes, og det internationale regelbaserede samarbejde, der har været definerende for den globale udvikling, er under pres. Den udvikling stiller krav til dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik. Vi skal engagere os i verden omkring os, kæmpe for vores værdier og aktivt varetage vores interesser. Kun sådan kan vi sikre, at Danmark også fremadrettet vil være et af de frieste, tryggeste og rigeste samfund på kloden,” understreger udenrigsminister Anders Samuelsen forud for præsentationen af strategien torsdag formiddag.

Fastholde amerikansk engagement
Regeringen finder, at de væsentligste emner for dansk udenrigspolitik lige nu er: Regelbaseret internationalt samarbejde; sikkerhed; Europa - et stærkt, slankt og effektivt EU; Flygtninge, migration og udvikling; økonomisk diplomati, strategiske partnerskaber og den nye digitale verdensorden; og Arktis.

Login