Regeringen vil styrke efterforskning af seksuelle overgreb i Grønland

POLITIREFORM: Regeringen vil oprette en særlig enhed til efterforskning af seksuelle overgreb i Grønland og forsyne de nordatlantiske politikredse med nyt materiel.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Ved hjælp af 23 nye initiativer skal politiet skal gennemgå en ”nærhedsreform”. Sådan siger justitsminister Nick Hækkerup (S), som mandag præsenterede regeringens udspil til en ny flerårig aftale for politiet og anklagemyndigheden.

Heri lægger regeringen blandt andet op til at oprette 20 nye nærpolitienheder, lave en ny national efterforskningsenhed og uddanne 300 ekstra politibetjente.

To af de 23 initiativer relaterer sig til de to nordatlantiske politikredse. Således foreslår regeringen at Grønlands Politi får en ny enhed til efterforskning af sager om seksuelle overgreb. Enheden skal sikre en hurtig og effektiv sagsbehandling i politiet samt en bedre håndtering af de børn og unge, som har været udsat for seksuelle overgreb. Foruden videoafhøringer, efterforskning og sagsbehandling vil enheden også kunne bidrage til analyser, tværgående projekter, vidensdeling
og samarbejde med øvrige myndigheder.

Dokumentation

Forlig bag politiaftalerne gennem årene

I 2015 indgik Venstre (daværende regering), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative et forlig om en flerårig aftale for politiet og anklagemyndigheden for 2016-2019.

Da den nye S-regering ikke nåede at lave en aftale sidste efterår blev bevillingerne i det eksisterende forlig forlænget med et ekstra år.

I 2011 indgik Socialdemokratiet, SF, Radikale (de daværende regeringspartier), Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti en flerårig aftale for 2012-2015.

I 2010 indgik Venstre, Konservative (daværende regeringspartier), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, Radikale og Kristendemokraterne en etårig aftale for politiet og anklagemyndighedens økonomi i 2011.

I 2006 indgik Venstre, Konservative (daværende regeringspartier), Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale og SF en aftale om politiet og anklagemyndigheden for 2007 til 2010.


Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00