Regeringen vil styrke efterforskning af seksuelle overgreb i Grønland

POLITIREFORM: Regeringen vil oprette en særlig enhed til efterforskning af seksuelle overgreb i Grønland og forsyne de nordatlantiske politikredse med nyt materiel.

Ved hjælp af 23 nye initiativer skal politiet skal gennemgå en ”nærhedsreform”. Sådan siger justitsminister Nick Hækkerup (S), som mandag præsenterede regeringens udspil til en ny flerårig aftale for politiet og anklagemyndigheden.

Heri lægger regeringen blandt andet op til at oprette 20 nye nærpolitienheder, lave en ny national efterforskningsenhed og uddanne 300 ekstra politibetjente.

To af de 23 initiativer relaterer sig til de to nordatlantiske politikredse. Således foreslår regeringen at Grønlands Politi får en ny enhed til efterforskning af sager om seksuelle overgreb. Enheden skal sikre en hurtig og effektiv sagsbehandling i politiet samt en bedre håndtering af de børn og unge, som har været udsat for seksuelle overgreb. Foruden videoafhøringer, efterforskning og sagsbehandling vil enheden også kunne bidrage til analyser, tværgående projekter, vidensdeling
og samarbejde med øvrige myndigheder.

Login