Riskær: Vi skal have styr på Grønland

INTERVIEW: Grønlænderne skal totalt integreres i Danmark og have langt flere penge end i dag, mener partistifteren Klaus Riskær Pedersen, der også vil skrue bissen på over for USA.

Foto: Carlo Lukassen / Visit Greenland
Andreas KrogKristine Korsgaard

It’s over. Grønland er dansk. Slut. Drop al den snak om autonomi og selvstyre. Vi skal betale, og det bliver vi så nødt til. Men Grønland er dansk.

Klaus Riskær Pedersen
Partiejer

Hvis det var mig, der sad der, ville jeg sige: Trump, hvis ikke du holder din kæft lige nu, så er den base altså bare lukket. Så kan du stå på hovedet og gå på hænder, men den er lukket.

Klaus Riskær Pedersen
Partiejer

Grønland er for strategisk vigtigt for Danmark til at skulle have lov til at stå på egne ben. Hverken på kort eller lang sigt. Til gengæld skal grønlændernes vilkår forbedres, og den økonomiske støtte fra Danmark skal øges markant. Det er budskabet fra finansmanden Klaus Riskær Pedersen, hvis parti er blevet opstillingsberettiget og spås en rimelig chance for at blive repræsenteret i Folketinget.

Partiet, der er opkaldt efter partistifteren, har en drastisk omlægning af skattesystemet øverst på agendaen. Men Grønland er også et emne, der optager den bedrageridømte partiejer meget, da Altinget møder ham til et interview på partikontoret med udsigt til Christiansborg.

”Vi skal ind og have styr på Grønland. Grønland er en del af dansk identitet, det er en del af vores land, og det er meget vigtigt, at vi holder kontrollen over det. Det er et vigtigt strategisk aktiv. 50.000 grønlændere kommer ikke til at afgøre det,” siger Klaus Riskær Pedersen og fortsætter:

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00