Samuelsen og Putin til arktisk konference

DIALOG: Den danske udenrigsminister, den norske statsminister og den svenske statsminister deltager, når Ruslands præsident, Vladimir Putin, i næste uge er vært for et arktisk topmøde.

Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA), deltager tirsdag og onsdag i næste uge i den russiske Arktis-konference International Arctic Forum, der afholdes i Skt. Petersborg og har undertitlen ”Arctic Territory of Dialogue”. Samuelsen er ikke alene om at sætte kursen østover. Det gør Norges statsminister, Erna Solberg, Sveriges statsminister, Stefan Löfven, Islands præsident, Guðni Th. Jóhannesson, og Finlands præsident, Sauli Niinistö, også.

Og det er ikke hvem som helst, repræsentanterne for de fem nordiske lande får mulighed for at indgå i dialog med. Således deltager Ruslands præsident, Vladimir Putin, også i konferencen.

Både Solberg og Löfven skal under konferencen holde bilaterale møder med Vladimir Putin, ligesom Solberg, Löfven, Jóhannesson, Niinistö og Putin skal holde taler ved et fælles arrangement tirsdag eftermiddag. 

Login