SF efterlyser holdninger fra Kofod om Grønland og stormagtsrivalisering

DIPLOMATI: SF klandrer udenrigsminister Jeppe Kofod for ikke at ville se USA's støtte til Grønland i en større sammenhæng. Enhedslisten roser ministeren for at være ærlig om problemerne.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

Man skal være blind og døv for ikke at kunne se, at det bliver brugt af snævertsynede nationalistiske grønlandske politikere. Og den sammenhæng vil udenrigsministeren heller ikke diskutere. Selvom den er indlysende.

Karsten Hønge, MF, udenrigsordfører, SF

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) høster blandede anmeldelser oven på sin optræden ved et samråd i Folketingets udenrigsudvalg i fredags.

På dagsordenen stod USA's støtte til Grønland og stormagtsrivaliseringen i Arktis. I SF ryster udenrigsordfører Karsten Hønge på hovedet af hvordan ministeren i Hønges optik forsøgte at holde de to ting adskilt, og i det hele taget ikke ønskede at se den annoncerede amerikanske hjælpepakke til Grønland på 83 millioner kroner i en større sammenhæng.

”Han prøver i stedet at lave en pseudodiskussion. Som om vi kan diskutere de 83 millioner kroner adskilt fra alt mulig andet,” siger Karsten Hønge med henvisning til de omkring 83 millioner kroner over to år, som den amerikanske hjælpepakke består af. En hjælpepakke, som den amerikanske ambassadør Carla Sands løftede sløret for i et indlæg på Altinget for fire uger siden.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00