Søkort-produktion på ret kurs

STATUS: Produktionen af grønlandske søkort blev hårdt ramt af udflytningen af statslige arbejdspladser, men følger nu den plan, der betyder, at produktionen kun bliver otte år forsinket.

Produktionen af søkort til Grønland ser lige nu ud til ikke at blive yderligere forsinket end de otte år, som arbejdet allerede er kommet bagud. Det fremgår af en status, som klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har sendt til Folketingets grønlandsudvalg.

Ifølge en samarbejdsaftale fra 2009 mellem daværende miljøminister Troels Lund Poulsen (V) og Grønlands Selvstyre, skulle den sydvestlige del af Grønland være dækket af 73 oprettede og digitaliserede papirsøkort og tilsvarende elektroniske søkort inden udgangen af 2018.

Rykkede til Nørresundby
Udflytningen af statslige arbejdspladser stak imidlertid en stor kæp i hjulet på arbejdet. Det skyldtes, at 14 ud af 15 medarbejdere i Geodatastyrelsens afdeling for produktion af grønlandske søkort ikke ønskede at flytte med, da styrelsen i 2015 rykkede fra Københavns Nordvestkvarter til Nørresundby nord for Aalborg i Nordjylland. På det tidspunkt var der produceret 32 kort. I 2016 og 2017 blev der ikke produceret et eneste kort.

Login