Statsministeren advarer mod at være naive over for Rusland og Kina

Det danske kongerige har kun én allieret blandt stormagterne i Arktis. Det er USA, fastslår statsminister Mette Frederiksen, der advarer mod at blive for naive over for Rusland og Kinas intentioner i Arktis.

Andreas Krog

Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) var meget klar i mælet om rigsfællesskabets størrelse og indflydelse på den internationale scene, da Folketingets partier tirsdag diskuterede statsministerens årlige redegørelse om rigsfællesskabet.

”Vi er en mindre aktør i forhold til de traditionelle stormagter. Og her er det selvfølgelig vigtigt, at der ikke er plads til nogen relativisme i forhold til stormagterne. Det er USA, der er vores allierede. Ikke andre,” understregede Mette Frederiksen ved debatten dagen efter at den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken havde været i København for netop at tale om øget samarbejde mellem USA og Kongeriget Danmark i Arktis.

Vi har et fælles mål om lavspænding i Arktis. Den målsætning sættes under pres af andre. Og der er i mine øjne ikke plads til naivitet.

Mette Frederiksen
Statsminister, MF, S
Statsministeren advarede mod at være naiv over for Kina og Rusland.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00