Stort fremmøde ved åbning af USA-konsulat

RECEPTION: Grønlandske toppolitikere og det danske forsvar var til stede, da USA i sidste uge officielt indviede sit nye konsulat i Grønlands hovedstad, Nuuk.

Der var repræsentanter for det officielle Grønland og Danmark ved åbning af konsulatet. Øv. rk.: Chef for Arktisk Kommando, generalmajor Kim Jesper Jørgensen, og chef i Departementet for udenrigsanliggender, Kenneth Høegh. Næstøverste rk.: Landsstyremedlem for Finanser, Vittus Qujaukitsoq, USA's konsul, Sung Choi, og landsstyremedlem for udenrigsanliggender Steen Lynge. Tredjeøverste række i midten: Udenrigsudvalgsformand Aleqa Hammond, folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam og parlamentsformand Vivian Motzfeldt. 
Der var repræsentanter for det officielle Grønland og Danmark ved åbning af konsulatet. Øv. rk.: Chef for Arktisk Kommando, generalmajor Kim Jesper Jørgensen, og chef i Departementet for udenrigsanliggender, Kenneth Høegh. Næstøverste rk.: Landsstyremedlem for Finanser, Vittus Qujaukitsoq, USA's konsul, Sung Choi, og landsstyremedlem for udenrigsanliggender Steen Lynge. Tredjeøverste række i midten: Udenrigsudvalgsformand Aleqa Hammond, folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam og parlamentsformand Vivian Motzfeldt. Foto: Arktisk Kommando
Andreas Krog

Onsdag i sidste uge slog USA officielt døren op for landets nye konsulat i Grønlands hovedstad Nuuk. Det blev markeret med en reception og hejsningen af det amerikanske flag ude foran det danske forsvars arktiske kommandos hovedkvarter på havnen i Nuuk. Amerikanerne har nemlig i første omgang fået husly hos Arktisk Kommando, indtil man har fundet et mere permanent sted at slå sig ned i Nuuk. 

USA's nyudnævnte konsul i Grønland, Sung Choi, var vært ved receptionen, der havde deltagelse af repræsentanter fra det officielle Danmark og Grønland. Heriblandt Grønlands nye udenrigsansvarlige Steen Lynge, der har beklædt posten som Grønlands "udenrigsminister" i knap to uger. 

 

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00