Venstre efterlyser ministers holdning til forskningsskib

SKIB: Går forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen ind for at Danmark fortsat skal have et arktisk forskningsskib, spørger Venstre efter embedsmandsbriefing. 

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har endnu ikke selv nogen holdning til fremtiden for dansk havforskning. 
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har endnu ikke selv nogen holdning til fremtiden for dansk havforskning. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

Hvad tænker uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) selv om fremtiden for dansk havforskning? Hvor vigtigt mener ministeren det er, at danske havforskere også i fremtiden har deres eget oceangående forskningsskib, der blandt andet kan operere i Arktis?

Det savner Venstre stadig svar på, efter at forskningsordførerne tirsdag eftermiddag fik en briefing i uddannelses- og forskningsministeriet om mulighederne for at stille skibskapacitet til rådighed efter at Danmarks nuværende oceangående havforskningsskib Dana IV bliver udfaset om godt to år.

Venstres forskningsordfører Ulla Tørnæs var glad for briefingen, der ifølge ordføreren gav et godt overblik over mulighederne. Men hun hæfter sig også ved, at der var tale om en teknisk gennemgang på baggrund af materiale udarbejdet af ministeriets embedsmænd.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00