Verden i kø hos landsstyreformanden

RECEPTION: Ambassadører og ministre stod i sidste uge i kø til at ønske den grønlandske landsstyreformand godt nytår. Han havde et klart budskab til især den amerikanske ambassadør.

Store limousiner med blå diplomatnummerplader holdt i kø foran Grønlands repræsentation på Nordatlantens Brygge på Christianshavn i København, da Grønlands landsstyreformand Kim Kielsen i sidste uge havde inviteret til nytårsreception på Grønlands ”ambassade” i København.

Ambassadører fra hele verden udgjorde nemlig en stor del af gæsterne ved den politibevogtede reception i den flotte sal på femte etage i det gamle pakhus, som i mere end 200 år var det travle centrum for samhandlen med Færøerne, Finmarken, Island og især Grønland. Tørfisk, saltede sild, hvaltran og skind blev losset, lastet og lagret på området, inden varerne blev solgt videre til det europæiske marked.

Den amerikanske ambassadør til Danmark, den ihærdige Trump-støtte Carla Sands, samt den kinesiske ambassadør Deng Ying var bare to af de mange diplomater, der havde fundet det umagen værd at aflægge et besøg og høre landsstyreformandens tale, der vanen tro blev holdt på grønlandsk og simultantolket til engelsk.

Login