Verdens første krydstogtskib designet til arktisk sejlads

Om knap et år forventer krydstogtrederiet Crystal Cruises at kunne byde de første gæster ombord på sit nye skib "Crystal Endeavor", der bliver verdens første krydstogtskib designet til at kunne sejle i isfyldte arktiske farvande. Skibet vil nemlig have en såkaldt "Polar Class 6"-klassifikation. Det skriver The Maritime Executive.

Polar Class er klassificering af skibes evner til at sejle i is. Den går fra 1 til 7, hvor Polar Class betyder, at skibet er i stand til at sejle i de arktiske egne i sommer og efterårsmånederne i medium førsteårsis, som måske indeholder flerårige isskruer. Ingen skibe har i dag højere klassifikation end Polar Code 3, som betyder, at de kan sejle året rundt i anden-års is, som indeholder visse isskruer. Canada arbejder på at bygge en isbryder, der vil være Polar Code 2-klassificeret og kunne operere året rundt i flerårsis. Polar Class 1 betyder, at skibet kan operere hele året rundt i al slags arktisk farvand.

"Crystal Endeavor" bliver 183 meter langt og får plads til 200 passagerer i 100 luksussuiter. Med Polar Class 6-egenskaberne skal "Crystal Serenity" bruges til krydstogter i Nordvestpassagen.

Login