
#dkpol: Putin har tanks, Vesten har bevæbnede penge
Da Putin invaderede Ukraine, svarede Vesten igen med sanktioner, hvis lige ikke er set i historien. Men hvad går de ud på, hvordan virker de og hvad betyder det for Vestens økonomi? Lyt med i ugens afsnit af #dkpol.

Foto: Thomas Peter/Reuters/Ritzau Scanpix

Caroline Tranberg
PodcastredaktørKan man bruge økonomi som våben imod regulære tanks, fly og bomber? Det satser Vesten på, når det kommer til Ruslands krig i Ukraine. Derfor har EU og USA indført historisk hårde og indgribende sanktioner, der skal isolere Rusland fra den globale økonomi.
Sammen med Altingets chefredaktør Jakob Nielsen, har politisk redaktør Esben Schjørring inviteret lektor i økonomi Søren Hove Ravn, som også skriver klummer for Altinget, i studiet for at forklare, hvad sanktionerne går ud på, hvordan de rammer, og hvilke konsekvenser det kan få for en inflationsramt europæisk og dansk økonomi.
De går også i dybden med, hvordan finansieringen af den danske militære oprustning frem mod 2033 skal ske, hvor vi skal nå Natos målsætning om et forsvarsbudget på to procent af BNP, udgør et regulært paradigmeskifte i dansk økonomisk politik.
Og så vender Jakob og Esben den kommende folkeafstemning om det danske forsvarsforbehold – og ser især på, hvordan den er en appelsin i Morten Messerschmidts turban og en kat i sækken for Enhedslisten.
Lyt til #dkpol i afspilleren øverst i denne artikel, eller der, hvor du ellers lytter til podcasts.
Shownotes
- Esbens anbefaling: Nicholas Mulder, The Economic Weapon: The Rise of Sanctions as a Tool of Modern War
- Jakobs anbefaling: Morten Messerschmidt kronik om 'statsministerens grønne hamskifte' i Politiken
- Læs Søren Hove Ravns klummer på Altinget her

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Søren Hove Ravn

Jakob Nielsen
