#dkpol: Putin har tanks, Vesten har bevæbnede penge

Da Putin invaderede Ukraine, svarede Vesten igen med sanktioner, hvis lige ikke er set i historien. Men hvad går de ud på, hvordan virker de og hvad betyder det for Vestens økonomi? Lyt med i ugens afsnit af #dkpol.

Hvilke konsekvenser kan Vestens økonomiske sanktioner mod Rusland få for en inflationsramt dansk og europæisk økonomi? Det er ét af spørgsmålene i ugens afsnit af #dkpol.<br>
Hvilke konsekvenser kan Vestens økonomiske sanktioner mod Rusland få for en inflationsramt dansk og europæisk økonomi? Det er ét af spørgsmålene i ugens afsnit af #dkpol.
Foto: Thomas Peter/Reuters/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Kan man bruge økonomi som våben imod regulære tanks, fly og bomber? Det satser Vesten på, når det kommer til Ruslands krig i Ukraine. Derfor har EU og USA indført historisk hårde og indgribende sanktioner, der skal isolere Rusland fra den globale økonomi.

Sammen med Altingets chefredaktør Jakob Nielsen, har politisk redaktør Esben Schjørring inviteret lektor i økonomi Søren Hove Ravn, som også skriver klummer for Altinget, i studiet for at forklare, hvad sanktionerne går ud på, hvordan de rammer, og hvilke konsekvenser det kan få for en inflationsramt europæisk og dansk økonomi.

Læs også

De går også i dybden med, hvordan finansieringen af den danske militære oprustning frem mod 2033 skal ske, hvor vi skal nå Natos målsætning om et forsvarsbudget på to procent af BNP, udgør et regulært paradigmeskifte i dansk økonomisk politik.

Og så vender Jakob og Esben den kommende folkeafstemning om det danske forsvarsforbehold – og ser især på, hvordan den er en appelsin i Morten Messerschmidts turban og en kat i sækken for Enhedslisten.

Lyt til #dkpol i afspilleren øverst i denne artikel, eller der, hvor du ellers lytter til podcasts.

Shownotes

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Hove Ravn

Lektor, Økonomisk Institut, Københavns Universitet
ph.d. i økonomi (Københavns Uni. 2013), cand.polit. (Københavns Uni. 2011)

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

Esben Schjørring

Politisk redaktør, Altinget
cand.mag. i filosofi (Københavns Uni. 2008)

0:000:00