Om  
Carolina Magdalene Maier

Egmont Fonden udpeger tidligere folketingsmedlem til at lede nyt signaturprojekt

Alternativets forhenværende gruppeformand på Christiansborg, Carolina Magdalene Maier, er udpeget til at blive leder for Egmont Fondens nye signaturprojekt SygtStærk, der skal sikre alvorligt syge unge en ungdomsuddannelse.

Redaktionen

Egmont Fonden, der især støtter sociale formål blandt børn og unge, er klar med projekt "SygtStærk", og har ansat det tidligere folketingsmedlem for Alternativet Carolina Magdalene Maier som leder.

Hun kommer fra et direktørjob i Dansk Folkeoplysnings Samråd, hvor hun stoppede i januar. Tidligere var hun centerleder på Rigshospitalets Videncenter for Patientstøtte.

SygtStærk skal bidrage til, at alvorligt syge unge får en ungdomsuddannelse og så vidt muligt kan leve et godt ungdomsliv på trods af deres sygdom. I alt har Egmont Fonden øremærket 8,14 mio. kr. til SygtStærk i perioden 2023-25.

"Fremfor et direktørjob med endeløse møder vil jeg gerne vende tilbage til det udviklende projektarbejde, hvor jeg kan lægge min arbejdskraft et sted, hvor den kommer mennesker til gode, der ellers ikke er givet de bedste betingelser i livet," siger Carolina Magdalene Maier og tilføjer:

"I SygtStærk bliver vi et lille projektteam, som sammen med gode folk fra Rigshospitalet og med aktiv involvering af målgruppen skal skabe den helt rigtige indsats for, at kronisk syge unge kan få et lidt bedre liv. Det giver så meget mening."

Egmont Fonden siger på sin side:

”Vi glæder os meget til at byde velkommen til Carolina, som kommer med stærke kompetencer inden for ledelse, organisationsudvikling og interessevaretagelse. Carolina har god indsigt i arbejdet med unge på sundhedsområdet, og er den helt rette til at sætte udfordringerne for kronisk syge unge på dagsordenen, så de får bedre muligheder for at gennemføre en ungdomsuddannelse”, siger Heidi Sørensen, konstitueret direktør i Egmont Fondens Støtte- og bevillingsadministration.

SygtStærk vil de kommende to år udvikle og teste en mentorordning, et peer-to-peer community og et livsmestrings-program for herefter at udbrede tilbuddene nationalt. Det vil ske i tæt samarbejde med de unge fra målgruppen og med mange andre aktører, herunder Rigshospitalet og Mary Elizabeths Hospital.

Fondens ambition
Egmont Fonden arbejder ud fra ambitionen om, at alle børn og unge skal kunne gennemføre en ungdomsuddannelse i 2030. Dermed bidrager den til FN's verdensmål nummer fire, der lyder, at "alle børn i 2030 skal have adgang til kvalitetsuddannelse".

Fonden har to strategiske mål, som skal hjælpe med at indfri dens overordnede ambition: "Vi vil mindske både læringsuligheden for  børn og unge i udsatte positioner og reducere frafaldet på ungdomsuddannelserne for samme målgruppe", forklares det på fondens hjemmeside.

Hvor kommer fondens penge fra? Hele overskuddet fra medieforretningen Egmont enten reinvesteres eller går til almennyttige aktiviteter i Egmont Fonden. Egmont omfatter blandt andet virksomheder som Nordisk Film, TV 2 Norge, Lindhardt og Ringhof og StoryHouse Egmont.

Fondens rekordstore budget for 2022 var på 112,3 millioner kroner, hvoraf langt det meste blev uddelt, mens knapt to procent gik til administration.

Cand.scient.soc. Carolina Magdalene Maier (49) var folketingsmedlem for Alternativet 2015-2019, valgt i Københavns Storkreds, heraf var hun gruppeformand 2018-19.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carolina Magdalene Maier

Leder, Egmont Fondens projekt 'SygtStærk', fhv. MF, gruppeformand og politisk ordfører (ALT)
cand.scient.soc. (Københavns Uni. 2003)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024