Finansministeriet opretter nyt velfærdspolitisk center

ORGANISATION: Finansministeriet hyrer medarbejdere til et nyt velfærdspolitisk center, der blandt andet skal arbejde med nærhedsreform, offentlig ledelse og det primære sundhedsvæsen.

Finansminister Nicolai Wammen (S) opretter nu et velfærdspolitisk center med mere end 30 ansatte.
Finansminister Nicolai Wammen (S) opretter nu et velfærdspolitisk center med mere end 30 ansatte.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

I forbindelse med reorganiseringen af Finansministeriet har det været vigtigt at skabe en bedre koordinering omkring regeringens politiske prioriteter. Derfor samler vi nu kræfterne i et stort velfærdspolitik center.

Peter Stensgaard Mørch
Departementschef, Finansministeriet

De har jo fået at vide, de skulle begrænse deres aktiviteter på de andre ministeriers områder, men det er for tidligt at sige noget endnu om, hvorvidt velfærdscenteret er et signal om, at man vil give de andre ministerier mere plads eller omvendt bevæger sig mere ind på deres banehalvdel.

Henrik Hjortdal
Projektleder for netværket Forum

Socialdemokratiets mantra om at sætte velfærd først sætter sig nu spor i Finansministeriets maskinrum.

Et nyt velfærdspolitisk center er ved at tage form i den så berømte røde bygning.

”I forbindelse med reorganiseringen af Finansministeriet har det været vigtigt at skabe en bedre koordinering omkring regeringens politiske prioriteter. Derfor samler vi nu kræfterne i et stort velfærdspolitik center,” skriver departementschef Peter Stensgaard Mørch i en mail.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00