Flere kommuner genåbner budgetter og sparer på børneområdet: "Det er pest eller kolera"

Sorø Kommune er én kommune blandt flere, der har genåbnet budgettet og set sig nødsaget til at skære på børneområdet. "Det har negative effekter for de rammer, vi kan give børnene, og det ender med, at pædagogerne endnu en gang står med Sorteper," siger Bupl.

Flere kommuner er nødsaget til at spare penge på børneområdet for at kunne overholde deres budgetter. "Nogle af de her beslutningerne have negative effekter på den lange bane, hvor det desværre kan ende med, at nogle børn ikke bliver understøttet i tilstrækkelig grad," lyder det fra Sorø Kommune.
Flere kommuner er nødsaget til at spare penge på børneområdet for at kunne overholde deres budgetter. "Nogle af de her beslutningerne have negative effekter på den lange bane, hvor det desværre kan ende med, at nogle børn ikke bliver understøttet i tilstrækkelig grad," lyder det fra Sorø Kommune.Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Flere kommuner genåbner nu deres budget, fordi de bliver nødt til at spare. Og det går ud over børneområdet. 

I Sorø Kommune kommer der nu færre aktiviteter ude af huset for børnene i kommunens daginstitutioner, samt afsættes der færre penge til indkøb af materiel som papir og karton. 

Det oplyser formand for Børn- og Undervisningsudvalget i Sorøs kommunalbestyrelse, Jakob Spliid (V). 

0:000:00