Debat

FOA: Gør som Aarhus – jobgaranti og uddannelse skal sikre minimumsnormeringer

Daginstitutioner landet over mangler pædagogisk uddannet personale. Nu har Aarhus Kommune som en af landets største kommuner lagt en klog plan mod personalemanglen: jobgaranti for pædagogiske assistenter og uddannelse af personale. Andre bør følge trop, skriver Kim Henriksen.

Tiden er knap. Frem mod 2030 skal der skaffes 14.000 flere pædagogisk ansatte, skriver Kim Henriksen.
Tiden er knap. Frem mod 2030 skal der skaffes 14.000 flere pædagogisk ansatte, skriver Kim Henriksen. Foto: Pressefoto / FOA
Kim Henriksen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Børnetallet stiger. Det samme gør manglen på pædagogisk uddannet personale. For samtidig med, at flere børn kommer til, skal kommunerne i mål med at sikre én voksen til tre vuggestue- eller seks børnehavebørn som følge af aftalen om minimumsnormeringer.

Kommunerne har fået en økonomisk håndsrækning fra aftalen om minimumsnormeringer. Samlet har staten i år og i fjor sendt 1,3 milliarder kroner ud til kommunerne, så de kan ansætte mere personale i daginstitutionerne.

Men for at få del i de penge, må andelen af uddannede ikke dale. Kommunerne kan altså ikke skaffe flere voksne til børnene ved kun at ansætte en masse nyt personale uden en pædagogisk uddannelse. De skal samtidig uddanne flere af de allerede ansatte.

Assistenter tæller som pædagogisk personale

Tiden er knap, for minimumsnormeringerne skal være indført i 2024, og opgaven er stor. Over de næste 10 år vil der blive brug for 40.000 dagtilbudspladser mere. Det indebærer, at der også skal skaffes 14.000 flere pædagogisk ansatte.

De færdiguddannede pædagogiske assistenter kan varetage forældresamarbejde, skabe trivsel for børnene og sætte udviklingsfremmende aktiviteter i gang.

Kim Henriksen, formand, Pædagogisk Sektor i FOA

Alene i Aarhus Kommune vil der frem mod 2030 være behov for op mod 1.000 flere pædagogisk uddannede frem mod 2030. Men her har man heldigvis fået øjnene op for, at der på det pædagogiske område ikke bare findes én, men to faggrupper med en pædagogisk uddannelse bag sig. Ud over pædagoger findes nemlig også de pædagogiske assistenter.

Uddannelsen til pædagogisk assistent tager normalt tre år og et par måneder. Det er en fremragende, praksisnær erhvervsuddannelse. De færdiguddannede kan varetage forældresamarbejde, skabe trivsel for børnene og sætte udviklingsfremmende aktiviteter i gang. De lærer at lave dokumentation, observationer og pædagogisk refleksion.

Alt sammen kompetencer, der er brug for, for at styrke evalueringskulturen, som skal øge kvaliteten af det pædagogiske arbejde. Uddannelsen giver dem også mulighed for at fordybe sig i særlige faglige retninger, som for eksempel natur- og udeliv eller digital kultur.

Aarhus Kommune vil indføre jobgaranti

Vi taler altså om en faggruppe, der fuldt og helt tæller som pædagogisk uddannede i aftalen om minimumsnormeringer, fordi de med faglig indsigt kan varetage de pædagogiske opgaver i daginstitutionerne. Nogle af dem, vi tørster efter at skaffe flere af i kommuner landet over.

I Aarhus har man nu truffet en række beslutninger, som vil sikre flere pædagogiske assistenter i daginstitutionerne. Først og fremmest vil kommunen indføre en jobgaranti for nyuddannede pædagogiske assistenter. Kommunen ser nemlig gerne, at flere af de unge vælger uddannelsen som pædagogisk assistent, så de unge mennesker, der tager uddannelsen, skal have garanti for også at kunne få arbejde i kommunen bagefter.

Beslutningen er ikke nødvendigvis populær. Det erkender rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF), der står bag forslaget om jobgaranti.

De erfarne pædagogmedhjælpere findes der 8.000 af på landsplan. 8.000! Det er mange. At uddanne dem, er den korteste vej til et hurtigt, men varigt, fagligt løft.

Kim Henriksen, formand, Pædagogisk Sektor i FOA

Jobgarantien indebærer nemlig, at den enkelte institutionsleder ikke hver gang selv kan afgøre, hvem der skal ansættes hos dem, og her har tendensen nok været, at lederne helst har villet ansætte nye med samme uddannelse som dem selv. Nemlig pædagoger. Den automatik skal der gøres op med.

Udvider mulighederne for uddannelse

Aarhus Kommune udvider også antallet af uddannelsespladser med 30 til 74 årligt.

Endelig har Aarhus set det store potentiale, der er i også at uddanne de ansatte, man allerede har ude blandt børnene. Pædagogmedhjælpere over 25 år kan nemlig få merit for uddannelsens praksisdel, hvis de har mere end to års erfaring. Skoledelen kan de tage på bare 42 uger.

De erfarne pædagogmedhjælpere findes der 8.000 af på landsplan. 8.000! Det er mange. At uddanne dem, er den korteste vej til et hurtigt, men varigt, fagligt løft, ligesom det åbner for, at man tager nye ansatte ind, som endnu ikke er uddannet.

Her er altså opskriften på, hvordan man på én og samme tid kan øge andelen af uddannede og antallet af ansatte, som der er så hårdt behov for.

Flere kommuner, større og mindre, er heldigvis i gang med indsatser, der skal skaffe flere pædagogiske assistenter til daginstitutionerne: Odense, Odsherred, Aalborg og Halsnæs. Og med Aarhus Kommunes jobgaranti har vi fået endnu en vej til at sikre børnene flere pædagogisk uddannede voksne i hverdagen.

FOA hjælper gerne til at finde rette lokale løsninger. Der er ingen grund til nøl. Vi skal hjælpe hinanden mod målet, som er, hurtigst muligt at give børnene en hverdag, hvor de er omgivet af voksne med høj faglighed, så børnene får de bedst mulige rammer for en tryg og udviklende hverdag.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion